VISITA A LES PLATGES DE BENICÀSSIM

El passat dimarts visitàrem en classe d’educació ambiental dues platges "salvatges" properes a la ciutat castellonenca de Banicàssim. l’activitat estava organitzada pel Centre d’Educació Ambiental "Aula de la Mar"

La primera platja que visitàrem foren les cales de La Renegada:  era una platja natural formada per  uns micropenyasegats que dividien les distintes cales. Aquestos micropenyasegats, s’erosionaven per la zona de la base. La platja estaba dividida en tres altures: Supralitoral (zona seca no hi ha vegetació), Mesolitoral (lloc on trenquen les ones) i Infralitoral (zona sempre banyada). Hi poguèrem "caçar" tota una sèrie d’animalets com carrancs, gambetes, peixos, caragols, un cranc ermità. La planta que estaba més en contacte en el mar era el fonoll de mar.

foto fonoll
 

Després de dinar visitàrem la platge del Salzadell, una platja de dunes, natural, formada per arena silícica. A les dunes trobàrem vegetació diversa,  les arrels de les quals eren molt llargues i  es troben molt ramificades , és a dir s’han adaptat a l’arena per a poder viure-hi.
 

platja salzadell

En resum, una manera molt més interessant de poder estudiar les ciències de la natura

GUILLERMO TERRÁDEZ ALEMANY
3er ESO A
I.E.S: VICENTA FERRER ESCRIVA

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.