VISITA AL CEMACAM DE VENTAMINA (Daniel Romero 3 ESO A)

Aerogeneradors
Fa uns dies els alumnes de l'assignatura d'educació ambiental de 3 d'ESO visitàrem el Centre d'Educació Ambiental de la CAM en Ventamina (València). Pel matí visitàrem el Parc eòlic de la serra de Cabrera, proper al centre i per la vesprada realitzàrem un taller anomenat "forn solar"

El parc eòlic de Serra Cabrera està situat en el Alto Gordo, a 806 metres sobre el nivell del mar, en terres de Bunyol. Els aerogeneraradors estan col·locats estratègicament en un lloc on l'aire en moviment (vent), es constant, i no el frenen els arbres ni cap altra cosa.
En un aerogenerador, el tub mesura 50 metres, cada pala mesura 25 metres, i un generador té la grandària d'un autobús.
Aquest parc va ser el primer que es va començar a construir a la Comunitat Valenciana. Primerament havien plantat quatre aerogeneradors de 660 quilovats cadascú, i en la segona fase es van col·locar 21 generadors més,però de 850 kw cadascú. Encara està en procés de construcció perqué es pretén seguir amb una tercera fase on s'arribarien a posar aerogeneradors fins arribar als 65. L'empresa encarregada dels "molins" és Aciloe.
Mentres estavem dalt, al costat dels generadors, vam poder contar que en aquell moment les pales tardaven tres segons i mig en donar la volta completa, encara que de mitja un aerogenerador gira anualment unes 6000 vegades.
En el moment en que nosaltres estavem adalt, a ras del sòl no feia molt devent perqué el anemómetre no es movia, però a 50 metres, on estava l'àne-mometre de l'aerogenerador, si que girava ràpidament.

Després de pujar, i de menjar vam fer un forn solar, a partir d'una caixa de pizza a qui vam retallar la part de la tapa, on després vam posar paper de plata, i al forat que haviem fet vam posar un plàstic, després vam col·locar una cartolina negra al fons, i vam tapar els forats que portava als costats amb més paper de plata.
El paper de plata de la tapa servix per a que les radiacions del Sol reflexen i vagen cap a la cartolina negra que servix per a absorbir el calor, degut al seu color. El plàstic i el paper de plata dels forats xicotets són per a que no s'escape la calor.
Jo vaig posar un tros de formatge, durant una hora i mitja, però que com no hi havia molt de Sol, no es va fondre, encara que a l'interior del forn va arribar als 41,5ºC, mentres que a l'exterior feia 22ºC.  

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.