CONSUM NADALEC

Escrit per: ELENA CERDAN

Durant aquest Nadal han eixit molts articles als diaris sobre el excessiu consum que hi ha i també he trobat algun que tracta sobre el fem que produïm, sobretot de paper i cartró, al Nadal: els contenidors es plenen dels embalatges dels regals, de les caixes de Nadal de les empreses, etc. A la foto es pot veure un contenidor blau de paper i cartró del carrer Fontanars on és el nostre Institut la nit del 6 de gener (nit del dia de reis)

A un article en “LAS PROVINCIAS” deien que a les festes de Nadal el paper i el cartró augmenta un 30% passant de les 40 tones que s’arrepleguen diàriament de mitja, ales 51 que es poden arribar a arreplegar durant les festes nadalenques. L’Ajuntament de València s’ha vist obligat a multiplicar el servei de recollida de paper i cartró, així en comptes d’eixir els huit camions habituals, eixien 20, i això implicava que 60 treballadors haurien de treballar durant les festes.

Un dels factors més importants crec que és el reciclatge, cosa que en Nadal amb les presses es queda un poc allunyat, com a un segon pla. El paper i cartró que es diposita als contenidors de residus orgànics durant el Nadal augmenta més d’un 20%.

Si cada any que passa anem augmentant el nombre de tones de paper i cartró i seguim sense reciclar un bon percentatge, que serà de nosaltres al futur? Hi viurem amb el fem pel carrer sense que ningú faja res? De nosaltres el joves depèn el futur, si aquest Nadal no has reciclat o mai no ho has fet, anima’t! I comença ara!

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.