Destrucció a toda costa

Us transcric un post del bloc "el 21 en l'agenda", escrit per

Com fa des de l'any 2001, Greenpeace ha presentat l'informe Destrucción a toda costa 2007 en el que es mostra l'estat actual del litoral de l'estat espanyol. Entre altres qüestions es destaca que:

"En l'últim any, els ajuntaments han projectat 2.999.743 nous Habitatges, 202.250 places hoteleres, 316 camps de golf i 112 ports esportius amb 38.389 nous amarres. A més, s'han conegut 90 casos de corrupció urbanística que impliquen a més de 350 implicats."

Es poden consultar també els informes de les diferents autonomies. En l'informe de la Comunitat Valenciana 2007 podem llegir:

"l'últim informe de l'observatori de la sostenibilitat d'Espanya destaca que la Comunitat Valenciana se situa al front del desenvolupament insostenible del nostre territori. La causa principal d'aquest "lideratge" és el mal ús que ve realitzant del seu litoral. La construcció de segones residències, l'elevat consum d'aigua i energia i la generació de residus i costs externs, en forma d'emissions de CO2 fonamentalment, l'allunyen dels objectius de sostenibilitat territorial que va marcar el Consell Europeu a la Cimera de Lisboa de 2005."

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.